Vloerisolatie

"Talent is good, practice is better, passion is best"

Chapewerken

 

Voor meer informatie of

een vrijblijvende prijsofferte.

Vanoppen Geert bvba

 

Vloeropbouw

1

Muur

 

2

Plint

 

3

Randisolatie

 

4

vloerbekleding

 

5

Lijmlaag

 

6

Dekvloer

min 6 cm

7

Vloerverwarmingsbuizen

 

8

Clipsen

 

9

PE-folie

(min. 0,2 mm dik)

10

Vloerisolatie

APS , XPS,PUR...

11

Betonvloer

 

EEN VLOER MET ISOLATIE?

KIES VOOR PUR OF GESPOTEN POLYURETHAAN

 

Vloerisolatie.

Chapewerken Vanoppen Geert houdt zich ook bezig met vloerisolaties. Sinds de nieuwe wet betreffende Energie Prestatie Binnenklimaat (EPB) van kracht is, zijn er bepaalde eisen van pas waaraan een woning waarvoor een bouwvergunning wordt aangevraagd moet voldoen. Dit geldt voor isolatie, energieprestatie en ventilatie. Chapewerken Vanoppen Geert biedt u graag haar diensten aan.

 

Bouwen of verbouwen.

Goed isoleren is de beste investering als u gaat bouwen of verbouwen. Uiteindelijk zult u daardoor ontzettend veel geld besparen. Uw architect zal het K-peil of het globale thermische isolatiepeil van uw woning berekenen. Daarbij wordt niet alleen rekening gehouden met de isolatiegraad van het gebouw (of de U- waarde), maar ook met de compactheid van de woning. Uiteindelijk zal een goed geïsoleerd huis weinig geld besparen als de contactoppervlakte met de buitenlucht groot is. Kortom, hoe lager het K-peil, hoe beter de woning geïsoleerd is. Volgens de nieuwe EPB-wet mag het isolatiepeil niet hoger zijn dan K 40.Om uw woning beter te isoleren tot K 40 moet u natuurlijk investeren in materiaal. In het algemeen kunt u stellen dat u in een energiezuinige woning een minimumdikte van 8 tot 12 cm isolatie op basis van polyurethaanschuim (PUR) in de vloer nodig hebt.

 

Akoestische vloerisolaties.

Akoestisch isolatiemateriaal is materiaal dat de voortplanting van het geluid afremt of verzwakt. Onderscheid dient gemaakt te worden tussen contactgeluid (bijvoorbeeld: stappen op de vloer) en luchtgeluid (stemgeluid, radio …) Een zware vloerplaat.Deze waarborgt door haar grote volume en oppervlaktemassa, een goede isolatie voor luchtgeluiden, maar geeft anderzijds gemakkelijk de geluiden, veroorzaakt door belopen van deze vloer, naar de onderliggende kamers door.

 

Specialisaties:

Akoestische vloerisolatie op rol (Ethafoam, Gemafon, Plastifoam)

 

Polyurethaanschuim (PUR-schuim) PUR spuitisolatie:

Deze isolatie wordt naadloos tegen de onderkant van uw vloer gespoten. Als u ook vloerverwarming wilt aanleggen dan kunt u deze direct op de pur isolatie aanbrengen.

EPS isolatie:

Deze isolatie gebruiken we als thermisch isolerende onderlaag voor dekvloeren.

EPS is een kunststof materiaal dat uit styreen (een restproduct van aardolie) wordt geproduceerd. EPS ontstaat door schuimvorming met pentaan en waterdamp. EPS is ook gekend onder de benaming piepschuim of isomo.

 

XPS isolatie:

XPS is een kunststof materiaal dat uit styreen (een restproduct van aardolie) wordt geproduceerd. XPS wordt door een sproeikop met drijfgas geplastificeerd. Dit isolatiemateriaal heeft een gesloten, celstructuur, een hoge druksterkte, een goede isolatiewaarde, en het neemt praktisch geen water op. Het wordt in verschillende kleuren en typen aangeboden.

Bel ons

 

:+32(0)478 967899

" /> prijs chape

 

Chapewerken

Vanoppen Geert bvba

Spierhoofseweg 3b

3520 Zonhoven

BTW N° 0568781769

(c) Vanoppen Geert bvba (V51)