Chapewerken


Thermische en akoestische EPS isolatiechape

& Chapewerken

CHAPEWERKEN

Welkom bij de Chapper van Zonhoven.

Wij chappen  enkel volgens de technische voorschriften TV189 en 193.   

De verschillende toepassingen zijn.


Hechtende chape.

Deze chape wordt rechtstreeks op de draagvloer aangebracht en voorzien van een uitzettingsvoeg (randstrook) langs de muren. Polypropyleenvezels kan gebruikt worden als bewapening.

 

Niet hechtende of zwevende chape.

Hier wordt de chape gescheiden van de draagvloer door middel van een scheidingsmiddel bijvoorbeeld een plastiekfolie, akoestische of thermische isolatie. Deze chape moet steeds voorzien worden van een bewapening.

 

Chape voor vloerverwarming.

De chape wordt aangebracht op de vloerverwarmingselementen en voorzien van een bewapeningsnet (50x50x2). Tevens wordt er ook een dispertieproduct aan de chape toegevoegd om een betere warmte geleiding te bekomen.

 

Hellingschape op een plat dak.

De chape wordt in helling aangebracht om zo een optimale afwatering van het platte dak te bekomen. Op de chape kan men dan een dakafwerkingslaag aanbrengen. Houd er rekening mee dat klassieke hellingschape zwaar is bij grote diktes en dat je dakconstructie dus sterk gaat belasten .Er kan maximaal 10 cm chape geplaatst worden op standaard welfsels omwille van het gewicht. (10 cm = 200kg/m2) (standaard welfsels zijn berekend op 350 kg/m² = 200 kg/m² permanente belasting + 150 kg/m² gebruiksbelasting) Voor een hellingschape dikker dan 10 cm op het dikste punt is er een goedkeuring van de stabiliteitsinginieur nodig.

 

Lichte hellingschape voor een  plat dak op basis van EPS

Onze EPS isolatie kan ook in helling geplaatst worden op een plat dak, om zo een optimale isolatie en afwatering te bekomen. De afwerking bestaat uit een laag chape, zodat op deze de EPDM of roofing geplaatst kan worden. en moet dan geen plaatisolatie meer geplaatst worden.Chape plus (Fiber compound chape).

Chape met vezelcompound graniet.

Als er sprake is van vloerverwarming of als de chape op een plasticfolie of op zwevende of zachte isolatie geplaatst wordt, dan moet er gewerkt worden met gewapende chape. Dit kan met vezelcompound graniet of met netten van 50/50/2 mm. Vezelcompound graniet is ons meest geavanceerde manier om chape te wapenen.

Voordelen.

 • Vervangt alle voorgaande wapeningen en vloerverwarmingsadditieven.
 • Er is minder aanmaakwater vereist en dus droogt deze chape sneller.
 • Voorkomt scheuren en holtes.
 • Beter te verlijmen door de parketteur.
 • Volledige wapening voor de chape.
 • Mogelijk te plaatsen vanaf een dikte vanaf 4 cm.

Technische eigenschappen.

 • Druktsterkte > 25 N/mm².
 • Buigsterkte > 6 N/mm².
 • W/C waarde: 0,50-0,60.

Toepassingen.

 • Meest ideale chape op vloerverwarming.
 • Zeker aan te raden op een zachte isolatie.


Vezelbewapening in chape:

Bij vezelbewapening worden fijne kunststofvezels gemengd in de chape. In combinatie met waterreduceerders is minder aanmaakwater nodig wat resulteert in een sterkere chape die bovendien ook sneller droogt en een hogere buigsterkte heeft. Ideaal bij vloerverwarming daar het zorgt voor een betere en snellere warmteafgifte. Het reduceert aanzienlijk uitdrogingskrimpscheuren.

 

Sneldrogende chape:

Hierdoor houdt men de tijdswinst perfect onder controle voor de planning van de vloer en vloerbekleding. De klant zelf bepaalt hoe snel de chape droogt. Door toevoeging van een extra component zorgt men ervoor dat het vocht kristalliseert en de chape geen krimpsporen meer krijgt.

 

De vochtigheid van de chape kan enkel gemeten worden met een carbuurmeter.

Tot een dikte van 6cm kunnen we de gekozen droogtijd garanderen.

 

We hebben keuze uit 3 soorten:

VERSNELLER 10 (droogtijd 14dagen,),

VERSNELLER 15 (droogtijd 8-10dagen).

VERSNELLER 20 (droogtijd 2-4dagen).


Dank zij de kunstofvezels kan men de druksterkte en buigsterkte aanpassen naar wens.EPS vloerisolatie of isolatiechape  (  AIRPOP(Thermo150)  ):


Is een thermische en isolerende uitvullaag op basis van EPS korrels. Deze isolatiechape reduceert het warmteverlies dat anders optreedt via de vloer. EPS isolatie is een  snel en proper isolatiemateriaal. Bovendien kennen deze  parels een zeer hoge en isolatiewaarde. Afhankelijk van het type EPS korrel, gerecycleerd of nieuw, en de hoeveelheid cement die gebruikt wordt als bindmiddel kan het soortelijk gewicht zeer sterk laten variëren. Dit gewicht is recht-evenredig met de druksterkte maar omgekeerd evenredig met de thermische isolatie. Het opvullen met EPS isolatie is een relatief goedkope wijze van duurzaam isoleren. Computer gestuurd en met de nieuwste technieken wordt de isolatiechape of

EPS-isolatie op de vloer gespoten.

Wij zijn aangesloten bij het WTCB: Wetenschappelijk Technisch Centrum Bouw.

Deze organisatie houdt zich bezig met onderzoek van nieuwe technieken en grondstoffen.


Vlakke chapevloer


Vanoppen Geert bv

Spierhoofseweg 3b

3520 Zonhoven

BTW  BE 0568781769


Bedrijfslocatie:

Senator Alfons Jeurissenlaaan 1005

3520 Zonhoven

Contact

 0478/967899

 Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren