Chapewerken

Vanoppen Geert bvba


Thermische en akoestische vloerisolatie

& Chapewerken

CHAPEWERKEN

Vlakke chapevloer
Wapeningsnetten
Kunstofvezel

Welkom bij de Chapper van Zonhoven.

Wij chappen  enkel volgens de technische voorschriften TV189 en 193.   

De veschillende toepassigen zijn.


Hechtende chape.

Deze chape wordt rechtstreeks op de draagvloer aangebracht en voorzien van een uitzettingsvoeg (randstrook) langs de muren. Polypropyleenvezels kan gebruikt worden als bewapening.

 

Niet hechtende of zwevende chape.

Hier wordt de chape gescheiden van de draagvloer door middel van een scheidingsmiddel bijvoorbeeld een plastiekfolie, akoestische of thermische isolatie. Deze chape moet steeds voorzien worden van een bewapening.

 

Chape voor vloerverwarming.

De chape wordt aangebracht op de vloerverwarmingselementen en voorzien van een bewapeningsnet (50x50x2). Tevens wordt er ook een dispertieproduct aan de chape toegevoegd om een betere warmte geleiding te bekomen.

 

Hellingschape voor platte daken.

De chape wordt in helling aangebracht om zo een optimale afwatering van het platte dak te bekomen. Op de chape kan men dan een dakafwerkingslaag aanbrengen.

 

Chape plus met additieven.

Chape-plus is een chape in combinatie met een vezelcompound. Al dan niet gecombineerd met versnellers voor een snellere droging. Het chappen gebeurd op de zelfde manier door de chapper.

In dit assortiment werken wij met VEZELCOMPOUND

(ideaal bij vloerverwarming en epoxyvloeren),

VERSNELLER 10 (droogtijd 14dagen,),

VERSNELLER 20 (droogtijd 2-4dagen).

Eigenschappen:

Hoge druk- en buigsterkte

Scheur- en krimpvrij

Kortere droogtijd

Mooie uitvulling van de ruimte

Ideale ondergrond voor coatings en kunststofvloeren


Vezelbewapening in chape:

Bij vezelbewapening worden fijne kunststofvezels gemengd in de chape. In combinatie met waterreduceerders is minder aanmaakwater nodig wat resulteert in een sterkere chape die bovendien ook sneller droogt en een hogere buigsterkte heeft. Ideaal bij vloerverwarming daar het zorgt voor een betere en snellere warmteafgifte. Het reduceert aanzienlijk uitdrogingskrimpscheuren.

 

Sneldrogende chape:

Hierdoor houdt men de tijdswinst perfect onder controle voor de planning van de vloer en vloerbekleding. De klant zelf bepaalt hoe snel de chape droogt. Door toevoeging van een extra component zorgt men ervoor dat het vocht kristaliseert en de chape geen krimpsporen meer krijgt.

 

De vochtigheid van de chape kan enkel gemeten worden met een carbuurmeter.

Tot een dikte van 6cm kunnen we de gekozen droogtijd garanderen.

 

We hebben keuze uit 3 soorten:

VERSNELLER 10 (droogtijd 14dagen,),

VERSNELLER 15 (droogtijd 8-10dagen).

VERSNELLER 20 (droogtijd 2-4dagen).


Dank zij de kunstofvezels kan men de druksterkte en buigsterkte aanpassen naar wen s.EPS vloerisolatie of isolatiechape  (  AIRPOP(Thermo150)  ):


Is een thermische en isolerende uitvullaag op basis van EPS korrels. Deze isolatiechape reduceert het warmteverlies dat anders optreedt via de vloer. EPS isolatie is een  snel en proper isolatiemateriaal. Bovendien kennen deze  parels een zeer hoge en isolatiewaarde. Afhankelijk van het type EPS korrel, gerecycleerd of nieuw, en de hoeveelheid cement die gebruikt wordt als bindmiddel kan het soortelijk gewicht zeer sterk laten variĆ«ren. Dit gewicht is recht-evenredig met de druksterkte maar omgekeerd evenredig met de thermische isolatie. Het opvullen met EPS isolatie is een relatief goedkope wijze van duurzaam isoleren. Computer gestuurd en met de nieuwste technieken wordt de isolatiechape of  EPS-isolatie op de vloer gespoten.

Wij zijn aangesloten bij het WTCB: Wetenschappelijk Technisch Centrum Bouw.

Deze organisatie houdt zich bezig met onderzoek van nieuwe technieken en grondstoffen.


Thermische en akoestische vloerisolatie

& Chapewerken

 

Vanoppen Geert bvba 

ADRES                                                                    CONTACT

 

Spierhoofseweg 3b                                              +32(0)478/967899

3530 Zonhoven