PUR-vloerisolatie


Thermische en akoestische EPS isolatiechape

& Chapewerken

 PUR VLOERISOLATIE

Vloeropbouw

1

Muur


2

Plint


3

Randisolatie


4

vloerbekleding


5

Lijmlaag


6

Dekvloer

min 6 cm

7

Vloerverwarmingsbuizen


8

Clipsen


9

PE-folie

(min. 0,2 mm dik)

10

Vloerisolatie

EPS, PUR...

11

Betonvloer


EEN VLOER MET ISOLATIE?

KIES VOOR PUR OF GESPOTEN POLYURETHAAN


Vloerisolatie.


Chapewerken Vanoppen Geert  houdt zich ook bezig met vloerisolaties. Sinds de nieuwe wet betreffende Energie Prestatie Binnenklimaat (EPB) van kracht is, zijn er bepaalde eisen van pas waaraan een woning waarvoor een bouwvergunning wordt aangevraagd moet voldoen. Dit geldt voor isolatie, energieprestatie en ventilatie. Chapewerken Vanoppen Geert biedt u graag haar diensten aan.


Bouwen of verbouwen.


Goed isoleren is de beste investering als u gaat bouwen of verbouwen. Uiteindelijk zult u daardoor ontzettend veel geld besparen. Uw architect zal het K-peil of het globale thermische isolatiepeil van uw woning berekenen. Daarbij wordt niet alleen rekening gehouden met de isolatiegraad van het gebouw (of de U- waarde), maar ook met de compactheid van de woning. Uiteindelijk zal een goed geïsoleerd huis weinig geld besparen als de contactoppervlakte met de buitenlucht groot is. Kortom, hoe lager het K-peil, hoe beter de woning geïsoleerd is. Volgens de nieuwe EPB-wet mag het isolatiepeil niet hoger zijn dan K 40.Om uw woning beter te isoleren tot K 40 moet u natuurlijk investeren in materiaal. In het algemeen kunt u stellen dat u in een energiezuinige woning een minimumdikte van 8 tot 12 cm isolatie  in de vloer nodig hebt.


Akoestische vloerisolaties.


Akoestisch isolatiemateriaal is materiaal dat de voortplanting van het geluid afremt of verzwakt. Onderscheid dient gemaakt te worden tussen contactgeluid (bijvoorbeeld: stappen op de vloer) en luchtgeluid (stemgeluid, radio …) Een zware vloerplaat.Deze waarborgt door haar grote volume en oppervlaktemassa, een goede isolatie voor luchtgeluiden, maar geeft anderzijds gemakkelijk de geluiden, veroorzaakt door belopen van deze vloer, naar de onderliggende kamers door.


Specialisaties:


Akoestische vloerisolatie op rol (Ethafoam, Gemafon, Plastifoam)


Polyurethaanschuim (PUR-schuim) PUR spuitisolatie:


Diktes beperken tot 10 cm omwille van: vervormings risico , krimp

Deze isolatie wordt naadloos op de vloer gespoten. Als u ook vloerverwarming wilt aanleggen dan kunt u deze direct op de pur isolatie aanbrengen.


Isolerende chape:


EPS isolatie: AIRPOP(thermofloor)

Een EPS thermische en aqoestische vloerisolatie die bij 10 cm een geluidsvermindering geeft van 21 DB.

Deze isolatie gebruiken we als thermisch isolerende laag voor dekvloeren.

EPS is een kunststof materiaal dat uit styreen (een restproduct van aardolie) wordt geproduceerd. EPS ontstaat door schuimvorming met pentaan en waterdamp. De nieuwe europese benaming van EPS is AIRPOP,

EPS is ook gekend onder de benaming piepschuim of isomo.Vanoppen Geert bv

Spierhoofseweg 3b

3520 Zonhoven

BTW  BE 0568781769


Bedrijfslocatie:

Senator Alfons Jeurissenlaaan 1005

3520 Zonhoven

Contact

 0478/967899

 Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren